Häckklippning i Malmö

Att ha fylliga och grönskande häckar på tomten skänker lugn, bidrar med skugga och insynskydd men fungerar även som ljuddämpning. Häckar gör sig många gånger mycket bättre än tex. staket, plank och murar, men kräver också bättre och mer kontinuerligt underhåll. Det krävs förkunskaper och rejäla verktyg innan man börjar klippa häcken på egen hand, därför kan det vara bra att anlita ett företag som gör arbetet åt er.

Hagtorn Fastighetsservice har mångårig expertis och kan hjälpa er redan idag. Vi erbjuder häckklippning, trädbeskärning och trädgårdsskötsel åt stora och små företag och bostadsrättsföreningar i Skåne. Vi tar flest uppdrag i Malmö än om vi mer än gärna också tar uppdrag på mindre orter som Lomma, Staffanstorp, Bjärred och Lund.
Vi klipper i dagsläget häckar åt bostadsrättsföreningar, samfälligheter och företag.

Hur klipper man häcken?

Det råder vitt skilda meningar om hur man på bästa sätt klipper häcken, men vi på Hagtorn Fastighetsservice har hittat den modell som vi tycker fungerar allra bäst. Med ett stort stycke engagemang och alla de nödvändiga verktygen för en snabb, smidig och välutförd häcklippning garanterar vi att ni kommer bli nöjda med resultatet. Låt oss ge er mer information, kontakta oss här!

Vill ni lösa häckklippningen på egen hand kommer här lite tips och tricks över vad ni bör tänka på:

– Vilken typ av häck skall klippas? Är det en ligusterhäck, avenbokshäck eller idegranshäck? Ligusterhäckar bör klippas under den sk. JAS-perioden (juli, augusti, september. Medan granhäckar klipps bäst under juni och juli. Avenbokshäckar bör klippas under våren. Det skiljer sig alltså kraftigt och är du osäker på när just din häck bör klippas – låt oss hjälpa dig!
– Hur hög skall häcken vara? Låt häcken växa till önskad höjd och klipp sedan topparna. Bredden kan klippas/putsas med jämna mellanrum.
– Se till att ha bra och välfungerande verktyg! Utslitna och oskarpa gren- och häcksaxar kan göra mer skada än nytta under häckklippningen.
– Klipp häcken som ett A. Häcken skall vara tjockare nedtill än upptill. Framförallt för att ge ”basen” och de nedre grenarna maximalt med ljus och sol.
– Börja klipp uppifrån och rör er nedåt.

Vilka verktyg och redskap behöver man för häckklippning?

I grund och botten är det bra att ha tillgång till följande verktyg och redskap när man klipper häcken:

– Stege (gärna universalstege)
– Elektrisk/bensindriven häcksax
– Sekatör/handsax
– Häcksax
– Grensax
– Plastsäckar/trädgårdstunna/släp
– Räfsa

Är det endast mindre knähöga buskar som skall klippas kan det räcka med en mindre sekatör eller häcksax.

Behöver ni hjälp med att klippa häcken?

Vill ni ha fler råd kring häckklippning? Är ni en bostadsrättsförening som vill ta in en offert för häcklippning? Tveka inte att kontakta oss idag för mer information, offert eller ett förutsättningslöst möte!

Priser för häckklippning

Våra priser för häcklippning varierar och beror på arbetets omfattning och storlek av häckarna. Skicka in en offertförfrågan, så besvarar vi den så fort vi kan!

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.