Säker & kvalitativ trädfällning i hela Skåne

Att fälla träd är ingen enkel uppgift och allt som oftast krävs det ordentliga redskap och maskiner för att fälla träd på ett säkert och kvalitativt sätt. Träd kan utan problem väga 100-tals kilo och faller med en enorm kraft. Skador på såväl fastigheter som människor och djur kan bli förödande om inte trädfällningen görs på ett korrekt sätt. Låt därför företag med duktiga trädfällare och lång erfarenhet hjälpa er!

Vi på Hagtorn Fastighetsservice erbjuder fällning av träd i hela Skåne. Vi tar oss an små och stora uppdrag, på flertalet olika platser. Malmö och närliggande orter så som Lund, Lomma, Bjärred, Vellinge och Svedala är platser där vi ofta hjälper privatpersoner och företag med fällning av träd. Vi fäller allt från små björkar, till medelstora granar och större ekar. Möjligheterna är många! Kontakta oss idag om ni vill veta mer om våra priser för trädfällning i Skåne, eller om ni vill ha mer information om våra andra trädgårdstjänster.

Vilka redskap & maskiner använder vi när vi fäller träd?

För att kunna genomföra en säker och smidig trädfällning krävs det en del utrustning och maskiner. Den utrustning och de redskap som vi på Hagtorn Fastighetsservice alltid använder när vi fäller träd är följande:

 • Hjälm – Att skydda huvudet är viktigt när man fäller träd. Fallande grenar är vanligt förekommande vid trädfällning. Godkänd hjälm är ett måste.
 • Skyddskläder – Bra skyddskläder som är välanpassade för ändamålet. Arbetar vi med motorsåg är det viktigt att ha säkra kläder som skyddar ben, armar och andra kroppsdelar – Om olyckan skulle vara framme!
 • Skyddsglasögon – Motorsågen genererar mycket flisor när man sågar. Se därför till att skydda ögonen väl!
 • Motorsåg – En motorsåg av hög kvalitet är ett ovärderligt hjälpmedel.
 • Kil – En kil används för att se till så att inte motorsågen fastnar under trädet. Underlättar arbetet avsevärt.
 • Yxa – Yxa är bra som komplement till motorsågen. Även perfekt att banka in kilen mha. utav yxan.

Väderlek & miljö när man fäller träd

Hur träden fälls beror naturligtvis på trädets tjock- och storlek men även på rådande väderförhållande och miljö. Befinner vi oss ute på landet eller mitt inne i stan? Vad som är viktigt att ta i beaktning innan fällning är följande:

 • Trädets lutning – Står det rakt eller lutar det?
 • Markens lutning – Står trädet på plan mark eller har marken kraftig lutning?
 • Vindstyrka – Hur kraftig är vinden? Blåser det mycket bör man vara extra försiktig!
 • Vindens riktning – Åt vilket håll det blåser åt är givetvis också en viktig faktor att ta hänsyn till.
 • Eventuella hinder – Finns där hus, fordon, elledningar eller annat som vi måste ta hänsyn till när vi fäller trädet?

Kostnadsfria offerter för trädfällning

Vi på Hagtorn Fastighetsservice i Malmö erbjuder alltid kostnadsfria offerter. Slå oss gärna en signal om ni vill vi veta mer om hur vi fäller träd i Skåne eller om ni vill att vi skall återkomma med ett offertförslag. Vill ni, kan ni naturligtvis även kontakta oss per mail. Detta gör ni antingen via kontakt eller via vårt offertformulär!

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.