Snöröjning i Malmö med omnejd

Snöröjning är något man får räkna med under de kalla vintermånaderna december-februari. Bor man i Skåne är man ofta förskonad från vinterkyla och snö, men när snön väl kommer gäller det att ha en plan för hur man sköter snöröjningen.
Vi på Hagtorn Fastighetsservice jobbar med snöröjning och snöskottning åt företag, samfälligheter och bostadsrättsföreningar. Alla är välkomna och oftast kan vi uppskatta tidsåtgången väl, så att ni vet vad det kostar varje gång vi kommer skottar snö hos er.  Vi erbjuder även fullskalig fastighetsförvaltning!

Såhär snöröjer vi!

Vi använder olika slags maskiner beroende på plats och uppdrag där vi skall snöröja. Främst arbetar vi med plog och spridare monterade på lätt lastbil, minitraktor, ATV och handskottning. Vi väljer maskin och metod efter förutsättningarna för att både skona underlaget och arbeta så effektivt som möjligt.
Vi har jour under vintern, vilket innebär att vi rycker ut och sköter vinterrenhållningen och snöplogningen när och där det behövs. Alla dagar, dygnet runt under hela säsongen.

Vi har avtal med SMHI vilket ger oss tillgång till jourhavande meterolog samt mätvärden i vägbanan på strategiska plaster. Vid komplicerade väderförhållanden kan vi konsultera direkt med meterologen, även mitt i natten. Vi ser alltid till att ha ett bra beslutsunderlag innan vi kallar ut personalen för snöröjning eller halkbekämpning.

Vi sysslar framförallt med snöskottning och röjning av snö i Malmö men tar mer än gärna uppdrag i flera andra närliggande orter. Vi är alltså även vana vid att arbeta med snöröjning i Malmö, Lund, Lomma och Bjärred.

 

Verktyg och maskiner vid röjning av snö

När man skottar snö gäller det att ha rejäl utrustning. Vi på Hagtorn Fastighetsservice sätter ett högt värde i kvaliteten på våra maskiner och redskap som vi använder när vi sköter snöröjningen i föreningar och hos privatpersoner. Våra vanligaste hjälpmedel under vinterhalvåret är:

  • Lätt lastbil med plog och spridare – För de större ytorna, parkeringar etc. men kan även ta gångstråk etc om det inte är några hinder.
  • Minitraktor – Kommer åt bra i smala utrymmen, bra svängradie samtidigt som den klarar stora mängder snö. Går mycket snabbt på gång och cykelvägar
  • ATV – Underlättar arbetet enormt mycket, särskilt när det är stora mängder snö som måste plogas bort. Denna maskin lämpar sig bra på mellanstora ytor och på gångbanor i bostadsrättsföreningar.
  • Snöskyffel – Naturligtvis är kraftiga snöskyfflar också ett ovärderligt verktyg när man måste komma åt på lite mindre ytor. Tex. röjning av trappor och mindre gångar hos privatpersoner.
  • Kvast – för eventuell finputsning av gångar är en vanlig kvast ett bra hjälpmedel.
  • Salt – När snön röjts bort sköter vi naturligtvis också saltningen av de nyplogade ytorna. Vi värnar om miljön och saltar varsamt. Läs vår miljöpolicy för mer information.
 
 

Behöver ni hjälp att röja snö?

Behöver ni hjälp med snöröjning och underhållande utav gång- och cykelbanor under vinterhalvåret? Är ni en fastighetsägare eller bostadsrättsförening som behöver regelbundet underhåll under vintern? Kontakta oss idag för en offert eller ett förutsättningslöst besök!

Självklart sköter vi även halkbekämpningen och tack vare goda väderprognoser så kan vi oftast arbeta förebyggande vilket minskar materialåtgång samtidigt som det ger bättre resultat. Kvalitet och miljötänk är viktiga ledord för oss på Hagtorn Fastighetsservice!
Behöver ni inte bara hjälp med snöskottning och halkkbekämpning kan vi även erbjuda helhetslösningar så som fastighetsskötsel, trädgårdsanläggning mm.

Vill ni veta mer? Hör av er till oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för er!

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.